niedziela, 26 lutego 2012

Maczanka po krakowsku

Składniki:

karkówka

Marynata:
sok z 2 cytryn
4 łyżki musztardy
sól
cukier lub miód
duży ząbek czosnku
ziele angielskie
pieprz
liść laurowy
oliwa z oliwek

Sos musztardowy:
musztarda
bulion
kwaśna śmietana
masło klarowane

Przygotowanie:
Składniki marynaty utrzeć na jednolitą masę. Karkówkę marynować w lodówce 1-2 dni. Wstawić do piekarnika na 1,5 godziny.
Sos grzać na kuchence, aby zgęstniał i był ciepły. Doprawić dla ostrości.
Polaną sosem karkówkę podawać razem z marynatą i żytnim chlebem.

 tak, w ten sposób też można nadganiać z wpisami 

2 komentarze:

  1. on wrzuca to, co sam upichcił. W moim przypadku to byłoby bez sensu, bo zdjęć można zrobić omletom? :)

    OdpowiedzUsuń